Marktleider in crowdfunding, Collin Crowdfund biedt ondernemers ruimte via serieuze investeerders in Nederland. Bent u op zoek naar andere manieren om uw geld te beleggen? Of waar u een lening kunt aanvragen voor uw (nieuwe) bedrijf? Wij zullen u vandaag meer vertellen over Collin Crowdfund, een Nederlands bedrijf waar bovenstaande mogelijk is. We zullen uitleggen u hoe Collin Crowdfund werkt, hoe u uw geld investeert of een lening aanvraagt bij Collin Crowdfund, wat de kansen zijn en welk rendement u bij Collin Crowdfund kunt verwachten. Lees gauw verder om hier meer over te weten te komen.

Collin Crowdfund hoe werkt het?


Allereerst, hoe werkt Collin Crowdfund nu eigenlijk precies? De naam geeft het al een beetje weg, het bedrijf werkt met het concept crowdfunding. Dit is een alsmaar populairder concept, vooral onder individuele personen. De oprichters van Collin Crowdfund zagen echter een gat in de markt! Crowdfunding is het volgende: een groep mensen zamelt geld in, om iemands zijn of haar droom te realiseren. In het geval van Collin Crowdfund, gaat dit om ondernemers. Deze ondernemers worden financieel gesteund, terwijl investeerders investeren in deze bedrijven.

Investeren bij Collin Crowdfund


Hoe werk investeren bij Collin Crowdfund? Allereerst is het belangrijk dat u zich registreert op de website van Collin Crowdfund, dit kan zowel als individueel persoon of als bedrijf. Wanneer uw registratie is goedgekeurd, krijgt u een rekening courant bij Collin Crowdfund. Vervolgens kunt u de leningsaanvragen van ondernemers bekijken. Wanneer u een interessante onderneming ziet in welke u graag wilt investeren, kunt u een leningsbedrag investeren door middel van de knop aanvragen. Het minimum bedrag om te investeren is €500. Er geldt geen maximum bedrag. De betaling kunt u voltooien door geld over te maken via iDeal of via uw eigen rekening courant. Op de laatstgenoemde kunt u het geldbedrag overmaken via een bank overschrijving. U ziet dan vanzelf het geld verschijnen op uw account, waarna u dit bedrag kunt investeren in een lening naar keuze. Wanneer de lening de status "definitief volgeschreven" heeft bereikt, wordt het bedrag uitgekeerd naar de investeerder. Het bedrag is nu niet meer gereserveerd en wordt definitief afgeschreven. Wanneer de status is veranderd naar "volgeschreven" betekent dit dat het volledig gevraagde bedrag is behaald. Het is nu niet meer mogelijk om (meer) geld te investeren. Goed om te weten is dat er altijd een bedenktermijn van 14 dagen is. Na deze 14 dagen is het niet meer mogelijk om uzelf te bedenken. U kunt uw investering verwijderen via mijn Collin. Het bedrag wat u geïnvesteerd had in de lening, wordt vanzelf weer naar u teruggeboekt. De reservering wordt ingetrokken en afhankelijk van uw manier van betalen zal u het bedrag weer terugvinden. Dit kan bijvoorbeeld worden teruggestort op uw bankrekening, of op de rekening courant die u heeft via Collin Crowdfund.

Lenen bij Collin Crowdfund


Als u aan de andere kant van de situatie zit en graag geld wil lenen bij Collin Crowdfund, is dat natuurlijk ook mogelijk! Er zijn genoeg redenen waarom u geld zou willen lenen bij Collin Crowdfund, en er is ook heel veel mogelijk. Net zoals bij het doen van een investering, is er een stappenplan wat u moet volgen. Het begint bij het aanmaken van een account. U kunt u registreren als individueel persoon of als bedrijf, de keuze is aan u. Wanneer uw registratie is goedgekeurd, kunt u de lening aanvragen. Hier kunt u invullen welk bedrag u precies nodig heeft. Wanneer u deze heeft verzonden, wordt u verzocht om de kosten voor kredietbeoordeling te doen. Wanneer u deze heeft betaald, krijgt u een Crowdfund coach toegewezen. Deze heeft zich gevestigd in uw regio en zal contact met u opnemen om een afspraak in te plannen voor een bedrijfsbezoek. Voordat uw aanvraag voor een lening geplaatst wordt, moet deze eerst gecontroleerd worden door een risk coach en een groen licht commissie. Het kan zijn dat u verzocht wordt om wat extra informatie te geven of de huidige informatie aan te vullen. In de tussentijd kunt u werken aan het schrijven van een pitch. Het is van groot belang dat deze duidelijk maakt wat u met de lening wilt doen, om op deze manier investeerders aan te trekken. Denk hier dus goed over na! Vervolgens is het tijd om het geld binnen te halen. De aanvraag wordt eerst getoond aan een besloten groep investeerders, zodat zij als eerste de kans hebben om geld te investeren. Hierna wordt de aanvraag voor de lening op de die geplaatst en is het mogelijk voor iedereen om geld te investeren. Het kan zijn dat uw lening niet volgeschreven wordt of dat uw lening wordt afgewezen. In dit geval betaalt u geen succesfee.

Ervaringen van Collin Crowdfund


Er zijn een heleboel bedrijven en investeerders die u voorgingen! Voorbeelden van ondernemers die succesvol hun lening via Collin Crowdfund hebben behaald zijn Kees van Kaam (eigenaar Eprint), Paul van Cadsand (eigenaar van Cadsand), Arnoud Snepvangers (eigenaar Eaglet Eye) en Ad Schaap (franchisegever de Beren restaurant). Toch zijn er ook wat kritiekpunten te lezen wanneer u meer informatie op zoekt over Collin Crowdfund, bijvoorbeeld dat er hoge kosten verbonden zijn aan het inschakelen van de website. Het is aan u om te besluiten welke voordelen of nadelen voor u zwaarder wegen.

Investeringskansen crowdfunding


Iedere week komen er verschillende investeringskansen online op Collin Crowdfund! Op dit moment staan er een aantal aanvragen online, die variëren van een bedrag van €25 000 tot een bedrag van €1 000 000. De duur van de financiering staat benoemd en ook het percentage aan rente is hier te vinden. Nogmaals, hier is de keus aan u of u wilt investeren in deze ondernemers, of dat u liever wacht op een andere ondernemer. Het is belangrijk om de pitches goed door te lezen en een weloverwegen keus te maken. In deze pitches staan regels met betrekking tot het risico, de solvabiliteit en de liquiditeit beschreven. Goed door lezen dus!

Rendement bij crowdfunding


Zoals hierboven beschreven, kunt u tijdens het doorlezen van de pitch erachter komen wat het rente percentage is. Dit bedrag moet de ondernemer betalen aan Collin Crowdfund en dit wordt vervolgens door doorberekend aan de investeerders, samen met het bedrag wat de ondernemer betaalt in aflossing. Dit bedrag wordt maandelijks geïncasseerd.

Al met al is Collin Crowdfund een fijne website voor zowel investeerder als ondernemer. Wanneer u op zoek bent naar een manier om geld te investeren of om geld binnen te halen, bent u op het juiste adres! De website van Collin Crowdfund is overzichtelijk en geeft een duidelijk beeld over hoe het precies te werk gaat. Op de website hebben ze een uitgebreide lijst aan veelgestelde vragen. Mocht uw vraag hier in niet worden beantwoord, hebben ze daarnaast hebben ze een klantenservice die van maandag tot vrijdag bereikbaar is van 09:00-17:30. U kunt zowel telefonisch als via de email contact opnemen


Collin Crowdfund Nederland Reviews

 • Bij Collin geen communicatie mogelijk. Beantwoorden geen (kritische) mail. Directie is sowieso onzichtbaar op dat punt. Alleen bij onderwerpen waarmee ze kunnen scoren staan ze op de voorgrond, met name in de media.
  Geen reactie op reviews. Alleen bij positieve reviews bij Google een standaard gegenereerd berichtje.
  Geen kritische reviews op hun site, alleen de positieve reviews vermeld.
  Onvoldoende voortgangsrapportage bij defaults. Mail om dit frequenter te verzorgen komt geen reactie.
  Motivatie bij defaults onvoldoende. Te summier en soms ongeloofwaardig. Mails hierover worden consequent niet beantwoord.
  Positieve ratings geen enkele garantie op enigszins slagen van de onderneming. Mijn keuzes op basis van de positieve ratings pakken ondanks spreiding slecht uit.
  Communiceren sec in een zakelijke mededelingensfeer. Bij betalingsachterstanden, faillissementen, etc. zakelijke en summiere rapportage naar investeerder. Reacties hierop worden niet beantwoord.
  In mijn ogen niet bezig met de klanten maar meer met zichzelf om een nog groter marktaandeel te verwerven.


  Sterke punten
  Gebruiksvriendelijk platform

  Zwakke punten
  Communicatie

  Door A.v.d.Steen op 22 december 2019 Reageer

Bezoek site Collin Crowdfund Nederland

Schrijf je eigen review